top of page
Passie & Fundament Retreat

Een retreat voor bodyworkers die zoeken naar nieuwe vaardigheden, inspiratie, verdieping en verfijning om te komen tot een meer krachtige integratie van lichaam, geest en ziel in zichzelf en hun praktijk.

Wat wij jou in deze 4 dagen aanreiken, is wat wij in jaren leven en werken hebben verzameld en verfijnd. Als twee gepassioneerde all round vakidioten, voegen wij onze kennis, kunde en vooral liefde voor het lichaamswerk samen. Duizenden sessies en jaren van zelf-ontwikkeling hebben ons gevoed aan ervaring. Deze ervaring delen wij graag met jou. Dit met als doel jou te voorzien van een steviger fundament zodat je vanuit meer passie en meesterschap kunt werken.

 

Wij gaan in de basis ervan uit dat je een ander, de klant, alleen zover kunt begeleiden als dat je zelf bent gegaan. Met andere woorden: hoe meer je zelf heelt en bevrijd, hoe meer je jouw klanten kunt begeleiden naar heling en bevrijding. Deze retreat is dus in eerste plaats ook vooral een helende reis voor jouwzelf zodat jij met alles wat je leert next level kan gaan in je praktijk.

Een compleet verzorgde 4 daagse all-in bodywork training in een all in retreat met een breed en gevarieerd programma aanbod. Je leert 2 volledige op zichzelfstaande unieke behandelingen te geven en een box aan technieken en inzichten die je kan integreren in elke sessie die je gaat geven.

Wil je naar “next level” als lichaamswerker ? Wil je jouw toolbox bijvullen met krachtige technieken en inzichten om tot diepe transformerende sessies te komen ? Wil je beter toegerust zijn met trauma te werken? Sta je open om energetisch helend te (leren) werken? Wil je kennis en intuïtie in balans brengen en vanuit meer vertrouwen werken? Wil je ontdekken hoe je de natuur de elementen krachtig in lichaamswerk kan weven ?

Het fundament van deze retreat zijn de ELEMENTEN. Ben je je ervan bewust dat wij allemaal natuur zijn. In de natuur vinden we veel kracht en inspratie. De elementen spelen in alle grote helings-tradities een grote rol aarde,water, vuur, lucht en ruimte. Hierin vinden we de grootste oplossing voor onze heling. De elementen brengen ons essentie-energieën en geschenken. Maak er contact mee, voel ze, zowel in jezelf als in je klanten.

 

AARDE Ons skelet, hetgeen ons stevigheid geeft, waar alles aan vastzit, de basis van het lichaam.

 

WATER ‘ik voel het aan mijn water’ . Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water. Water is sterk verbonden met emotie. Emotie is energie die in beweging is of niet. Emotie kan bevroren zijn en hard worden als ijs. Het water staat ook voor transmissie van informatie… vele malen sneller dan via andere elementen.

 

VUUR Vuur staat voor passie warmte, dynamische en transformerende bewegingen. Het vuur stimuleert de lichaamssystemen om effectief te functioneren. Het vuur staat ook voor uitbreiding van bewustzijn Het hart is de zetel van het bewustzijn. Verder vreugde, respect, moed ,levenslust en expressie denk aan het hart op de tong of lippen hebben.

Vuur is een element dat we door de gehele retreat gaan weven in oefeningen , in technieken en rituelen. Het belangrijkste is dat ons hart verder open gaat.

 

LUCHT Zonder adem geen leven. In vele tradities is de adem de ‘heilige’ weg om te komen naar ruimte, verbinding en levensvreugde. Voor de tibetanen staat lucht voor transformatie en staat op brug van leven naar dood en dood naar leven.

 

RUIMTE ruimte in het lichaam en in het denken maakt nieuwe beweging mogelijk. Het centrum voor het element ruimte is het hart. Heb je ruimte voor liefde? Heb je ruimte voor groei?

Voel je de roep om deze helende en leerzame reis te maken samen met een groep andere gepassioneerdeen ervaren lichaamwerkers?

 

De locatie

We hebben voor deze retreat een plaats gezocht waar de de natuur krachtig aanwezig is. We vonden de juiste plek in Lochem bij www.centrumathanor.nl

Athanor (betekenis): 1. De oven die van metaal goud maakt. 2. De ruimte waar alchemistische processen plaatsvinden. 3. Plek voor transformatie.

Hier verblijven we in een prachtige hoeve gelegen op een groot terrein dat parkachtig is ingedeeld met met boomgaard, labyrint, uitkijkpunten, velden en de beroemde steencirkel. Alle vegetarische maaltijden worden hier door de kok van het centrum met liefde bereidt. Slapen kan je op basis van verblijf in twee persoonskamers.Er zijn enkele 1pers kamers met een toeslag te boeken vraag hier op na als je dat wilt.

 

Prijs

De prijs van deze all inclusief retreat - Training door Ricardo en Juli met dag en avondprgramma - Alle maaltijden - Accommodatie 3 overnachtingen - Waar nodig individuele coachin.

€ 955,- excl. BTW.

 

Betaling We vragen een niet terugvorderbare aanbetaling van €300 bij boeken. Het restant 2 weken voor aanvang te voldoen.

Indien er een lockdown zou zijn wordt de retreat verplaatst maar verlies je niet je geld.

 

meer weten over Ricardo http://vidavital.eu/ricardo/

 

bottom of page